trešdiena, janvāris 06, 2010

# 45 izrāde "Ja mana sieva to uzzinās"


Vakar bijām aizgājuši uz Dailes teātri Džilindžera iestudēto izrādi-komēdiju "Ja mana sieva to uzzinās".

Es laikam pirmajā cēlienā biju starp tiem īgņām un intelektuāļiem, kuriem šī izrāde nav paredzēta, jo pirmais cēliens man likās pārāk stulbs, lai par tiem jokiem spētu pasmieties - meli, intrigas, šarādes, reputācijas pulēšana par visiem līdzekļiem utt. Tas viss likās tik traki pārspīlēts, ka nespēju pasmieties.
Taču otrajā cēlienā notikumos parādījās kāds - man -negaidīts pavērsiens, un visi pārejie notikumi strauji griezās karuselī, personāžus raujot iekšā arvien jaunos melos un intrigās. "Nekas vairs nav tā kā izskatās", tā par šo izrādi kādā masu medijā :D un tā arī bija. Personāži paši jau juka savos melos un nespēja vairs atcerēties, kas un kā... meli aprij visu. Lieki piebilst, ka otrais cēliens arī man lika smieties līdz asarām un izbaudīt izrādi un aktieru lielisko spēlējumu.
Lomās: Andris Bērziņš, Artis Robežnieks, Elīna Dzelme, Pēteris Liepiņš, Intars Rešetins(Intara tēls - šajā izrādē bija nepārspējamais viesnīcas viesstrādnieks - oficiants, ar latgaļu akcentu - Ontūns Bušmucāns), Lauris Subatnieks, Vita Vārpiņa, Marīna Janaus, Kristīne Belicka un Aldis Siliņš (Aldis mani pārsteidza ar sava ķermeņa lokanumu, neesmu droša, ka kāds spētu vēl labāk notēlot beigtu līķi, kuru visur staipa apkārt un mētā).

Laikam jau ieteiktu šo izrādi apmeklēt tiem, kas vēlas atpūsties un pasmieties :)

2 komentāri:

Andris teica...

Es no sākuma domāju, ka viņi apkārt staipa tikai manekenu un arī man izrādes otrajā pusē jau sāka pašam viss jukt - kurš īsti ir ko kam teicis :) Bet man patika arī pirmais cēliens, lai arī sevi pieskaitu pie īgņām intelektuāļiem :D

Banija teica...

Man patika jau no sākuma, vienīgais, uz otrā cēliena beigām visa šķita par daudz - te medmāsa, te sieva. Tādēļ, lai arī cik ļoti izrāde patika, priecājos, ka sagaidīju beigas :D