ceturtdiena, janvāris 21, 2010

"Atrodi iemeslus, lai kaut ko darītu, nevis nedarītu"



beidzot izlasīju to pirmo Brensona grāmatu "Ej un Dari", kas tika tulkota latviešu valodā. Un zinu, ka noteikti steigšu lasīt to pēdējo, kas ir iznākusi "Loosing my Virginity", jo esmu sajūsmā par šo.

Šī cilvēka dzīvesstāsts mani ir parāvis - un nevis ar to, ka viņš ir nopelnījis milzīgu naudu, bet ar to kā viņš ir dzīvojis un ko darījis.

Grāmata nepavisam nav tāda kā Mārtiņš teica - par to kā kļūt miljonāram. Tur nav neviena padoma par to - ja nu vienīgi vādi - ej un dari, jo visa pamatā ir smags darbs. Bet grāmata ir par dažādām viņa dzīves situācijām. tiešām ļoti interesanta - es to izlasīju trīs elpas vilcienos un gribu tvert pēc nākamās :)

piemēram - man patika stāsts par to kā reiz iesēdies taksī un steidzies uz kādu svarīgu tikšanos, pa ceļam bija plānojis izskatīt dokumentus, taču taksometra vadītājs viņu atpazina un sāka pļāpāt visai uzbāzīgi, par to, ka vakaros viņš spēlē kādā grupā un vai Brensona kunga vēlas paklausīties ierakstu, utt Ričards pieklājīgi centās atbildēt,taču bija daudz cilvēku, kuri lūdza viņu noklausīties viņu mūziku un viņam tas bija līdz kaklam noriebies, un tad kāpjot ārā no mašīnas viņš izdzirdēja tikko ielikto audio un vārdus "I can feel it coming in the air tonight" - jā, taksometra vadītājs bija Fils Kolins.


nezinu - kādēļ tieši šo dzīves notikumu vēlējos atstāstīt - patiesībā katrs manuprāt, ir uzzināšanas vērts un spēj aizraut. arī tas kā pirmā biznesa ideja viņam radās 9 gadu vecumā, taču izgāzās trušu dēļ - lai gan tik un tā viņam izdevās nopelnīt - tik citādāk :D vai tas kā viņš nokļuva cietumā.

cilvēks, kura dzīve ir bijusi pilna dažādu garšu un krāsu.

būtu interesanti, ja Brensons sarakstītu grāmatu par savām neveiksmīgajām jeb izgāsušajām biznesa idejām, jo cik zināms arī tādu viņam ir ne mazums. To varbūt būtu arī forši lasīt. :)

4 komentāri:

kores teica...

tā ir tava grāmata? ja ir, varbūt aizdosi? ieinteresēji :)

agnese teica...

mana grāmata.. nu nē - laikam tā īstenībā ir Rūda grāmata, bet spriežot pēc tā, ka viņš jau no manis visu dzirdējis, diez vai vēl lasīs :D:D

tomēr jāpagaida mazlietiņ, kad kāds cits izlasīs, kam iedota ;)

Tu esi nākamā :)

kraukle teica...

es piesakos aiz Lauras!! :) luuuuudzuuuuu! :)

agnese teica...

wow..

nu labi, labi :D

..lai gan CHIEPA - Tev ieteiktu uzmeklēt šo grāmatu franču valodā, jo tā ir ļoti elementārā tekstā uzrakstīta - varētu kļūt par pirmo izlasīto grāmatu franču valodā ;)