otrdiena, augusts 24, 2010

pareiza rīsu vārīšana

Vakar man Aija pastāstīja Taizemiešu gudrību par to kā pareizi jāvāra rīsi. It kā jau katrs cilvēks māk izvārīt rīsus - kas tad tur - iemet ūdenī, uzliec uz uguns un atstāj, lai izvārās. Tomēr esot kādas gudrības kā izvārīt rīsus, lai tie nebūtu izjukuši un būtu perfekti.

es šo gudrību saukšu "2:1"

vispirms ar aukstu ūdeni noskalo izvēlēto daudzumu rīsu un tad ņem proporcijā 2 pret 1 ūdeni un rīsus (piem.  viena glāze rīsu vārās 2 glāzēs ūdens)  un liek vārīties uz mazas uguns kamēr ūdens izvārās.

Rīsi gatavi. :)

..un izrādās, lai neizvārītu kvantumu rīsu, ko pēc tam nedēļu jāēd, tad vienam cilvēkam vienai porcijai pietiek ar sauju rīsu.
foto

3 komentāri:

kores teica...

protams, tas ko teikšu, izklausās neprofesionāli :D bet tad atkal visu laiku jāstāv pie katla, lai nepiedegtu :)

agnese teica...

it kā neesot jāstāv - tik jānovaktē, kad ūdens ir izvārījies.
Man jau ar liekas, ka tur piedegs, bet kādu dienu būs jāpamēģina :D

Aija teica...

practice makes perfect, meitenes. pie katla malas var pastāvēt pēdējo vienu minūti, kad jau liekas, ka tūliņ būs gatavi. es kā virtuves nemīļotāja saku, ka šī lieta darbojas (: