pirmdiena, jūlijs 12, 2010

ĢIMENES DZĪVES GUDRĪBA kopā ar mūku, kurš pārdeva savu farrari

Beidzot izlasīju grāmatu, kas ilgu laiku stāvēja manā plauktā un gaidīja, kad es tai saņemšos. un tagad, kad esmu to izlasījusi - gaidu es, kad pienāks tas brīdis, kad grāmatu gribēsies atkal un atkal pārlapot.

Grāmatu ir sarakstījis Robins S. Šarma, kas ir sarakstījis arī slaveno grāmatu "Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari". Patiesībā šī grāmata man paskaidroja kādēļ iepriekšējā grāmatā mūks pārdeva savu ferarri, taču tas nav būtiski.

Mācības, ko šī grāmata sniedz ir ģeniālas, jo tās ir vienkāršas.


Kā jau vēsta nosaukums, tad grāmata ir paredzēta vecākiem, lai izaudzinātu savus bērnus par viedākiem un  izcilākiem cilvēkiem. Tomēr grāmata lieliski noder arī tiem, kuru bērni jau ir izauguši un tiem, kuriem bērnu vēl nav.  Tā ir ne tikai par ģimeni un to, kā to veidot saticīgu, bet arī par to kā pašam uzlabot savu dzīves kvalitāti. :)

Ir tik daudz sīkumu, kas palīdzētu mums dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, taču mēs par tiem neiedomājamies vai neveltam tiem uzmanību, jo kaut arī apgalvojam, ka mūsu dzīves prioritātes ir viena lieta, ar savu rīcību spilgti parādam, ka prioritāte tomēr ir kas cits.

Visskumjākais dzīvē nav miršana, bet neprasme patiesi dzīvot, kamēr mēs esam dzīvi.

Sapņo lielus sapņus, bet izbaudi savu pašreizējo stāvokli.

Kļūda ir kļūda tikai tādā gadījumā, ja to izdara divreiz. Pirmā reize ir mācīšanās pieredze, kas būtiska izaugsmei.

Visa grāmata ir krustu šķērsu sasvītrota, aprakstīta un izkrāsota, un es te varētu rakstīt un rakstīt, bet katram jau pašam vajag atrast savas atziņas tajā.

1 komentārs:

kores teica...

man arī ir plauktā šī grāmata, bet vēl neesmu pieķērusies, bet noteikti to darīšu :) lieku kaudzītē pie gultas :)