piektdiena, jūnijs 25, 2010

kā iegūt panorāmas attēlu

Kopš apguvu šo burvīgo PHOTOMERGE opciju, pāris reizes esmu mēģinājusi uztaisīt kādu panorāmas bildi, taču vienmēr nākamajā solī pēc File --> Automate --> Photomerge nezinu, ko labāk izvēlēties nākamajā solī.
Fotošops piedāvā izvēlēties starp AUTO, PERSPECTIVE, CYLINDRICAL, REPOSITION ONLY, INTERACTIVE LAYOULT. Parasti esmu izvēlējusies to, kas pagadās pa rokai. Taču šoreiz izlēmu pamēģināt uz vienām un tām pašām bildēm, katru no šiem variantiem.

Tas, kas sanāca no AUTO - kā redzams ir vienkāršs panorāmas attēls.




veidojot panorāmu ar CYLINDRICAL, manai acij, iegūtais attēls nemainās. Jo apgriežot bildi bez baltajām malām, tas veidotos tieši tāds pats.



tieši tāpat man izskatās izmantojot REPOSITION ONLY


Savukārt, ja runā par pārējām divām opcijām. PERSPECTIVE man neļāva saglabāt failu kādā normālā attēla formātā un rezultātā nekas nesanāca. Savukārt, INTERACTIVE LAYOUT piedāvā iespēju pašam ar roku pabīdīt bildi kā Tu vēlies. Ja vēlies tipisku panorāmu, kur attēls ir salikts tā kā vajag - tad šī iespēja nav īpašāka par iepriekšējām. Taču, ja vēlies kaut ko mākslinieciskāku, kur kāda māja atrodas virs kādas citas vai vng ko - tad vari sākt bīdīt dažus attēlus un veidot visu - kā Tev pašam tīk.


Vēl viens secinājums uzņemot attēlus ar vēlmi iegūt plašu panorāmas attēlu - jābildē ne tikai sākot no vienas puses uz otru, bet arī uz augšu un apakšu vairākus attēlus - jo manā variantā var skaidri redzēt, cik šaura bilde sanāk tādā gadījumā. Jo īpaši, ja vēl katru bildi nogrieztu tā, lai nerēgotos malas.

2 komentāri:

kores teica...

ai, es joprojām nespēju pieķerties photoshopam :(

agnese teica...

..nu es mēģinu eksperimentēt, sākot ar elementārāko :D:D