pirmdiena, septembris 27, 2010

Sarunas ar pasaules biznesa līderiem

Biju bibliotēkā un paņēmu uz mājām kaudzi grāmatu, kurās ceru varēšu atrast kaut teikumu noderīgu priekš sava maģistra darba Projekta daļas.
..un biju palaidusi garām jauno grāmatu sēriju SARUNAS AR PASAULES BIZNESA LĪDERIEM. Šo grāmatiņu izlasīju 3 (Frederika) ēdienreižu laikos, jo grāmatai ir teju 100 lapas, neliels formāts, lielas atstarpes utt. Bet galvenais, ko gribēju teikt - tā bija interesanta salīdzinājumā ar citām Biznesa vai stratēģijas grāmatām.


Bez liekvārdības, teorijām vai pamācībām - tikai īsas dažādu vadītāju atmiņas par kādām viņuprāt, nozīmīgām lietām biznesā. Grāmata tiešām lasās viegli, ir uztverama un es pat teiktu interesanta.
Un man pat gribētos teikt, ka daudzas atziņas ir atrodamas arī priekš citām sfērām.

"Ja kļūstam pašapmierināti, sākam lasīt preses aprakstus un ticēt, ka esam labāki nekā esam, mēs drīz vien sāksim atpalikt", tā ir teicis Deivids Brensons Dominno's Pizza valdes priekšsedētājs un izpilddirektors. Un tas būtu jāatceras ne tikai realizējot kādu biznesu, bet arī darbā ar sevi, jo jāatīstās ir nemitīgi.

un vēl man patika Kleitona Kristensena (Hārvarda Biznesa skolas Roberta un Džeinas Ciziku stipendiāta un Biznesa administrācijas profesora) teiktais: "..tā vietā, lai mācītu viņu, ko domāt, es iemācīju viņu, kā domāt un viņš pats varēja izdarīt secinājumus",  un manuprāt, šī atziņa der ne tikai biznesā, personālvadībā, bet arī bērnu audzināšanā un jebkurā situācijā, kad vēlamies kādam kaut ko iestāstīt. Bet tas ir jāiemācās.

Nav komentāru: