pirmdiena, maijs 31, 2010

TV tornis un "Hospitālis"


no mana nākošā 101 lietas saraksta jau atkal tiek izsvītrotas divas lietas. Tās nebūs jāpiepilda vēlāk, jo tagad jau ir izpildītas.

Sen, sen gribēju apmeklēt restorānu "Hospitālis", bet neatradu ilgu laiku tam iemeslu. un nu uz Rūda svētkiem aizgājām tieši uz turieni. Ja vēlies klusu vietu, kur vecrīgā pasēdēt mierīgi un netraucēti - tad tā ir īstā vieta. Tāds mier un klusums, neskatoties uz to, ka aiz loga ir redzama ikdienas steiga Doma laukumā.

interjers, protams, nedaudz kā jau tādai iestādei pienākas - daudzi dažādi sīkumi par kuriem padomāts, lai radītu īpašo Hospitāļa auru, tomēr man mazlietiņ pietrūka. gaidīju nedaudz vairāk par dažiem aksesuāriem interjerā un viesmīles ietērpu.

Tomēr ēdiens bija garšīgs un vakars izdevies :)



otrs no saraksta tiek izsvītrots TV tornis, jo nu jau esmu to apmeklējusi. šo torni jau vairākus gadus vēlējos apmeklēt, daži cilvēki mani solīja turp aizvest, bet vienmēr kā nesanāca tā nesanāca. Nesen vēl ar Lauru bijām saņēmušās aizbraucām, un nobijāmies no lielajiem vārtiem un devāmies prom.

Taču noskaidrojot visu nepieciešamo (jebšu to, ka var braukt bez iepriekšēja pieraksta, ja vien neesi grupa cilvēku), tad vienā aukā dienā saņēmāmies un apmeklējām šo vietu.

Mūsu Televīzijas tornis esot augstākais Eiropas Savienībā, bet trešais augstākais Eiropā.. un pasaulē - nu vairs nesatceros, bet ja nemaldos, tad pirmajā desmitniekā bija. Vai nav iespaidīgi? TV tornis ir vairāk kā 300 m augsts, bet skatu platforma esot 100 metru augstumā. Tā, kā Vanšu tilta vantis nav pieejamas katram interesentam, tad šis Zaķusalas tornis ir visaugstākā skatu vieta Rīgā. Un skats tiešām ir burvīgs. es tādos augstumos varētu dzīvot :)
Logi, gan esot jau oksidējušies un drīz būs jāmaina, tādēļ bildes caur tiem diez ko neizdevās.
Augšā mūs uzveda lieliska gide, kas pastāstīja vēl daudzus sīkumus. Un tik tiešām Lifts uz augšu pārvietojas nedaudz ieslīpi, nevis taisni uz augšu :)

1 komentārs:

kores teica...

uz šo vietu es ne par ko neietu, bērnībā daudz laika pavadīts šajā iestādē un nekādi apetīti nerosina :)
bet TV torņa diena bija forša!