trešdiena, jūnijs 16, 2010

Ačgārnā pasaule


šī pasaule priekš manis ir ačgārna.

Es nesaprotu - kāpēc bērniem jāiet skolā un jāmācās lietas, kas viņus neinteresē. Un savukārt, esot pieaugušam - jāstrādā, jāstrādā un jāstrādā, un jāaizmirst par to, ko Tu mācījies.

Es piemēram, tagad labprāt, ietu skolā un mācītos vēsturi. Godīgi sakot, man ir kauns, ka es to nezinu. Skatos kādu filmu balstītu uz vēsturiskiem faktiem un neko nesaprotu, jo nezinu vēsturi. Muļķīgi. Tagad tik tiešām ar lielu interesi to visu uzzinātu.


Tāpat tagad ļoti labprāt apgūtu ķīmiju. Man liekas, ka tajā ir tik daudz interesanta un noderīga. Īpaši gribētos, ko vairāk saprast no tās ķīmijas, ko lieku uz sejas vai apēdu, vai ar kuru tīru māju.

Un arī fizika un bioloģija man šobrīd patiktu un meklētu tajā daudz noderīga.

Un, ja kāds zinātu, kā es tagad nožēloju, ka pametu mūzikas skolu. Man liekas būtu tik forši, ja es varētu vakarā piesēsties pie klavierēm uz uzspēlēt kādu Mocarta simfoniju, vai varbūt kaut ko uz čella vai saksofona. Ja vien es to mācētu.

ir daudz tādas lietas, kuras bija spiestas bērnībā, bet nesaistīja - un tagad es ar kāru muti apēstu katras šīs zinības vai iemaņas.

Nu kāpēc tā?

5 komentāri:

Anonīms teica...

man liekas, ka skolā jāiet tāpēc, lai tad, kad tu nonāc līdz šai dienai, tu zini, cik daudz ir dažādu lietu, ko vēl saprast. jo tās visas nekad tāpat nesapratīsi. toties atceries, ka bija taču visas tās zinības, kuras nu atkal celt no plauktiem ārā.

kores teica...

tu tā runā it kā būtu par vēlu :D ja arī pati nesaņemsies, varēsi savam bērnam līdzi mācīties :DDD

Anonīms teica...

pirms neilga laika ar draugu spriedām tieši par šo pašu tēmu un pārdomas bija ļoti līdzīgas Tavām. it īpaši par vēsturi - tikai tagad parādījusies dziļāka interese, kāpēc pasaulē viss tā ir iekārtojies un kas to ir ietekmējis.

www.martinsfoto.info teica...

ķīmijā, fizikā, matemātikā tur ir spēks, bet kāda **** skolā būtu jāiespringst uz vēsturi nesaprotu. To varētu skolā divreiz mazāk uzspiest, ja gribēs tad paši meklēs, kurš dinozaurs kuru apēda, vai kurš iesāka kārtējo pasaules karu. Visi tak zinām, ka no vēstures kļūdām tāpat neviens nemācās, bet ar noteiktu intervālu tās tiek atkārtotas!

kraukle teica...

par to vésturi - man arî kauns.. skolà to màcîjos uz 9niekiem, bet tagad ne vella neatceros. Vienu dienu gribéju piesésties un kaut ko vismaz atkàrtot, bet ir tik nenormàli daudz informàcijas, ka nezinu, ar ko sàkt, un rokas nolaizhas..