piektdiena, augusts 12, 2011

Breketes

īsi un kodolīgi - beidzot esmu tikusi tik tālu, ka man ir uzliktas zobiem breketes un ir parādījusies reāla cerība nolauzto priekšzobu pavilkt uz āru un pielīdzināt pie pārējiem. Godīgi sakot nespēju noticēt, jo daudzus gadus apmeklējot dažādus zobārstus un speciālistus, neviens nespēja man palīdzēt, visi teica, ka nav nekas līdzams. Taisnība jau viņiem bija - pieaudzēt nolauzto zobu nevarot (nezin kāpēc šis ir tik īpašs gadījums), taču tīrās sakritības pēc tiku pie zobārsta, kas atzina, ka varētu nolauzto zobu ar breketēm pavilkt ārā. Tā nu sākās "ilgais ceļš zobos", un šobrīd jau esmu tikusi galā ar pirmajām velkošajām sāpēc un sāku pierast, ka mutē bez zobiem un mēles, ir vēl kaut kas :)

Ļoti ceru, ka būs redzams ar laiku arī rezultāts un tās bildes ar patiesajām emocijām, kur smejos ar atvērtu muti vairs nebūs jādzēš ārā :)

6 komentāri:

sandas teica...

Wow! Apsveicu! Zinu, cik Tev tas bija svarīgi! lai peitiek spēka izturēt līdz galam :)

Zane Grigale teica...

Malacis! Es ar breketeem nodziivoju 2 gadus! Toties peec tam staigaaju un smaidiiju visos skatlogos! Tas ir taa veerts!

Andris teica...

Apsveicu! Man bērnībā bija breketes augšējai rindai, kura nu ir taisna, bet apakšējā daži zobi ir nedaudz šķībi, viņiem tur visiem īsti nepietiek vietas. Nezinu, vai tur var ko līdzēt, nekad neesmu uzdrošinājies zobārstam pajautāt, un tas droši vien arī nav lēts prieks?

kores teica...

Tagad izlasot rakstu, tikai tā pa īstam saprotu, cik tev tas ir svarīgi. Jo ikdienas saskarsmē man nekad nav traucējuši tavi zobi :)) Tāpat, kā tu parasti saki par manām pumpām :D un tā jau ir- katram savs kaut kas liekas baigais defekts :) Bet es priecājos, ka esi tik daudz izdarījusi. Tas ir forši, kad cilvēks nečīkst, bet reāli dara!

agnese teica...

Paldies! Paldies! :)
Tas protams, prasīja daudz enerģijas un līdzekļu, lai saņemtos uz šādu soli, bez tam viss ir tikai sākums, bet nu cerēsim, ka rezultāts būs un smaidīšu, kā Zane saka, visos skatlogos :)

Andri! pajautāt zobārstam vienmēr var, bet ja tur zobiem nepietiek vietas, tad visticamāk kādi būs jārauj ārā, un tad savukārt, ir vērts padomāt, cik ļoti tos apakšējo zobus redz. Maksā, protams, arī viss

Andris teica...

Tādas ir arī manas aizdomas - ka būs jārauj ārā kāds zobs. Un raut ārā veselu zobu laikam būtu vēl grūtāk saņemties. Varbūt jāgaida, kamēr kāds sabojāsies (piesitu trīsreiz pie koka) un tad tas jāizrauj :) Katrā gadījumā, ja es to darītu, tad tikai sevis paša dēļ, un esmu pārliecināts, ka tikai tāpēc to izdarīji arī tu. It kā jau tas vairāk maina to, kā tevi redz no malas, tomēr visvairāk laikam mainās pašam sava iekšējā sajūta.