sestdiena, jūnijs 04, 2011

kad iekodis ods

Šajā burvīgajā vasaras laikā ļoti aktuāls kļūst jautājums par odiem. Ir dažādas metodes un līdzekļi kā cīnīties ar odiem, bet ko darīt tad, kad ods jau ir paspējis pamieloties ar mūsu gardajām asinīm?
Es pastāstīšu par dabīgu līdzekli, ko jau uz savas ādas izbaudīju kādas piecas reizes un tiešām palīdz.
Kad ods ir iekodis un nenormāli sāk niezēt, sasmērēju kodumu ar šo līdzekli un pēc mirkļa kāda attopos, ka man taču neniez nemaz vairs. un koduma vieta arī ir knapi pamanāma palikusi, jo apsārtums ir mazinājies.

Tātad, kad biju bbfactory uz nodarbību, tur mums pastāstīja, ka odu kodumam palīdzēs Šī sviests (loģiski, jo tam piemīt dzidinošas īpašības, novērš kairinājumu) . Tā, kā man personīgi, riebjas šī sviesta smaka, ir jādomā par ēteriskajām eļļām, kas nomāktu šī sviesta aromātu.
Es izkausētam šī sviestam pievienoju lavandu ēterisko eļļu, jo tā nomierina ādu, bet kā skatos tagad, ir arī daudzas citas ēteriskās eļļas, kuras palīdzēs pret apsārtumu un niezi.

Tātad pagatavošana:
karstā ūdens peldē izkausē nepieciešamo daudzumu šī sviesta, ļauj nedaudz atdzist, tad piepilina savu izvēlēto ēterisko eļļu, samaisa, ielej sev vēlamā trauciņā (es izvēlējos šādu 15ml - šādam līdzeklim pietiekami un ērti līdzi paņemt) un atstāj savilkties un atdzist.
Ja nekas no nepieciešamā nav mājās, tad jārēķinās ar četriem latiem, bet tas pietiks ļoti ilgam laikam (tiesa - trauciņu varbūt var atrast mājās?). Vēl varu pačukstēt, ka uz Miera ielas veikaliņā  var uz vietas pagatavot sev interesējošo kosmētiku un maksāt tikai par nepieciešamo daudzumu izejvielu. Vismaz pirms gada tā varēja.
fot o no šīm dzīlēm 

Nav komentāru: